Rovarcsapda

Elektromos rovarcsapdák széles választéka magáncélra és vállalkozások részére

Vásárlás és tanácsadás     Az elektromos rovarcsapdák bármely fényre vonzódó repülő rovar ellen eredményesen alkalmazhatóak. A szúnyogok elleni védekezés leghatékonyabb eszközei, légyirtó hatásuk is jó.
Megfelelő teljesítményű elektromos rovarcsapda alkalmazásával megoldható a zárt terek rovarmentesítése, szabadban történő használatuk pedig jelentősen enyhíti a környezetünkben jelenlévő rovarok kellemetlenkedését.

Az elektromos rovarcsapdák mindegyike speciális UV fénycsövek segítségével csalogatja a készülékhez a repülő rovarokat, megsemmisítésük azonban típusonként eltérő módon történik.
Az alábbi rövid ismertetővel a különböző elven működő típusok közötti választást szeretnénk segíteni.
Feszültséggel működő rovarcsapdaAz általános felhasználási területekre készített feszültséggel működő elektromos rovarcsapda a készülék belsejében lévő magas feszültségű rács segítségével semmisíti meg a rovarokat. A rovarmaradványok a rovarcsapda alján lévő gyűjtőtálcába hullanak.

A feszültséggel működő elektromos rovarcsapdák magáncélra vagy vállalkozások területein  bármilyen környezetben eredményesen alkalmazhatóak, kivéve azokat helyszíneket, ahol különleges biztonsági szabályok, pl. élelmiszerbiztonsági vagy környezet higiéniai előírások vannak érvényben, illetve azokat, melyek fokozottan tűz- és robbanásveszélyesek.
Tekintse meg elektromos rovarcsapda választékunkat itt >>>


Ragadólapos rovarcsapda sárgaA ragadólapos rovarcsapdák többnyire az előzőekben kivételként felsorolt, speciális területeken  kerülnek alkalmazásra.  Az UV fénycsövek által bevonzott rovarok a készülékekben lévő nagy felületű, erős ragasztóanyaggal impregnált lapra ragadnak. A ragadólapos rovarcsapdák nagy előnye, hogy a rovarokat teljesen szóródás mentesen gyűjtik össze, ezért a környezetet egyáltalán nem szennyezhetik esetlegesen szétszóródó rovarmaradványok. (A feszültséggel működő rovarcsapdák magasfeszültségű rácsairól apró rovarmaradványok a készüléken kívülre is hullhatnak.)
Tekintse meg ragadólapos rovarcsapda választékunkat itt >>>


Rovarcsapda UV fénycsövekA rovarcsapdák speciális fénycsövei színkibocsátás és hullámhossz tekintetében a rovarok látásához lettek optimalizálva, mivel a repülő rovarok látása nagyon érzékeny a fényspektrum bizonyos színeire és hullámhosszaira.
Ennek köszönhetően a legtöbb repülő rovar esetében érvényesül különleges bevonzó hatásuk, mely jóval nagyobb, mint egy átlagos fényforrás csalogató hatása.

Egy elektromos rovarcsapda hatékony működéséhez elengedhetetlenek az előbbiekben említett paraméterű, speciális fényforrások.
A fénycsövek különleges rovarbevonzó teljesítménye üzemeltetés közben fokozatosan csökken. Hosszabb idejű használat után - bár még sokáig világítanak - elveszítik az átlagos fényforrásoknál erősebb csalogató hatásukat. Folyamatos használat esetén évente vagy a gyártó által javasolt üzemóra után cseréjük indokolt.
Szezonális üzemeltetés mellett a fénycsövek 2-3 évenkénti cseréjét javasoljuk.

A speciális UV fénycsövek márkájuktól függetlenül bármelyik rovarcsapdához megfelelőek, ha teljesítményük és méretük (hosszuk) megegyezik a cserére szoruló fényforráséval.

A termékskálánkban megtalálható fénycsövek többsége normál és szilánkbiztos kivitelben is rendelkezésre áll. A teflon bevonatú szilánkbiztos változat használata ott indokolt, ahol a véletlenszerű fénycsőtörés miatti szilánk szennyezést el kell kerülni. Ilyenek pl. a HACCP szerint működő vállalkozások azon üzemi területei, ahol csomagolatlan élelmiszer előállítása, feldolgozása, csomagolása, raktározása vagy értékesítése folyik.
Tekintse meg rovarcsapda fénycső választékunkat itt >>>

Ha nem egészen biztos döntésében és nem tudja melyik készülékre vagy pót fénycsőre van szüksége, forduljon hozzánk. Hívjon bizalommal vagy írjon e-mailben.

 

Tanácsadás, értékesítés

Hoffer Miklós
06-1/201-9412
06-30/966-55-33
info@rovarcsapda.eu
Trend Marketing kft.

1016 Budapest, Czakó u. 7.
Vásárlás, megrendelés